Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatTilat ja tarvikkeetUsein kysyttyä Tilat ja Tarvikkeet -työkalusta
Tietty laite vai mikä tahansa laite - Tilat, tarvikkeet ja resurssit
Tietty laite vai mikä tahansa laite - Tilat, tarvikkeet ja resurssit
Päivitetty yli viikko sitten

Tilat ja Tarvikkeet on Vellon työkalu, joka automatisoi hoidossa tarvittavien tilojen ja/tai laitteiden varaamisen.

Käytännössä työkalu tekee yhdellä ajanvarauksella kaksi varausta samalle ajankohdalle: Vello varaa työntekijän ja tilan/tarvikkeen varausta varten.

Tarpeesta riippuen, joskus on tarpeen varata tietty laite (esimerkiksi hierontatuoli) ja joskus riittää, että jokin laite tai tarvike (esimerkiksi kuumakivet) on varattu hoitoa varten.

Hyvä tietää: Vellossa voit varata automaattisesti valintasi mukaan joko laitteen tai jonkin saatavilla olevista laitteista.

Kun tietty laite on edellytys hoidon onnistumiselle

Tietyn laitteen varaaminen on tärkeää, kun asiakkaan varaama hoito on mahdollista toteuttaa vain määritellyllä laitteella.

Esimerkkejä tilanteista, joissa tietty laite varataan hoidon yhteyteen:

  • Liikuteltava ultraääni-laite varataan hoitoa varten

  • 3D-tulostin varataan räätälöidyn apuvälineen toteuttamiseksi

  • Suurnopeuskamera varataan urheilutapahtuman valokuvaajaa varten

Vinkki: Laitteet, jotka ovat yksilöllisiä ja tiettyyn tarpeeseen soveltuvia, nimetään Vellossa usein kuvaavalla nimellä esimerkiksi "Kamera Cinealta Venice 2". Saatavilla olevaksi määräksi annetaan usein 1 (yksi).

Huomioi: Tietyn laitteen liittäminen hoidolle tarkoittaa, että ajanvaraus hoitoon on mahdollista vain, kun tämä nimenomainen laite on vapaana. Tämä voi rajoittaa ajanvarausmahdollisuuksia ja vähentää varausten määrää merkittävästi.

Kun mikä tahansa laite riittää

Kun laitteita on useita ja ne ovat keskenään samanlaisia, voidaan Vellossa jättää laitteiden yksilöinti väliin, ja ainoastaan kertoa Vellolle, kuinka monta laitetta yrityksellä on käytössään.

Ajanvarauksen yhteydessä Vello varaa hoidolle yhden (tai useamman) vapaina olevista laitteista, muttei tarkemmin määrittele, mikä laitteista hoitoon on varattu.

Mikä tahansa laite -mahdollisuutta voidaan hyödyntää myös, kun

  • laitteet on jaettu pienempiin osiin ja hoito vaatii yhden tai useamman osan käytön

  • laitetta voi käyttää kerralla useampi asiakas, mutta samanaikaisten asiakkaiden määrää halutaan rajoittaa tai varmistua, ettei kukaan asiakkaista jää ilman laitetta

  • laitetta ei tarvita koko hoidon ajaksi ja laite voidaan luovuttaa toiselle lyhyen käytön jälkeen

Esimerkkejä tilanteista, joissa mikä tahansa laite riittää hoidon toteuttamiseksi:

  • Painehoitoa varten asiakkaalle varataan yksi istuin painekammiosta

  • Hierontaa varten varataan yksi viidestä kuumakivi-setistä

  • Kuntotesti kestää 60 minuuttia ja tarpeellinen kuntopyörä-osuus 10 minuuttia. Pyörälle on määritelty yhteensä kuusi paikkaa, mikä tarkoittaa, että pyörä voidaan varata kuudelle eri asiakkaalle samanaikaisesti - jokaiselle yhtä 10 minuutin käyttöä varten.

Vinkki: Laitteet ja tarvikkeet, jotka ovat keskenään samanlaisia, nimetään Vellossa usein yleisluontoisella nimellä esimerkiksi "Kuumakivet". Saatavilla olevaksi määräksi annetaan tarvikkeiden lukumäärä esimerkiksi 5 (viisi).

Huomioi: Minkä tahansa laitteen liittäminen hoidolle tarkoittaa, että ajanvaraus hoitoon on mahdollista, kun jokin laitteista on vapaana. Tämä laajentaa ajanvarausmahdollisuuksia ja voi lisätä varausten määrää.

Vastasiko tämä kysymykseesi?