Siirry pääsisältöön
Salasanan minimipituus
Päivitetty yli viikko sitten

Vellossa salasanan vähimmäispituus on 12 merkkiä.

Hyvä tietää: Jos olet käyttänyt Velloa pidemmän aikaa ja käytössäsi on salasana, jonka pituus on alle 12 merkkiä, salasanaa vaihdettaessa käyttäjätunnuksellasi otetaan käyttöön salasanan 12 merkin minimipituus.

Hyvä salasana on tärkeä osa tietoturvaa

Hyvä salasana on tärkeä osa turvallista tietoturvakäytäntöä. Se suojaa henkilökohtaisia tietoja ja estää luvattoman pääsyn tilillesi tai laitteellesi.

  1. Pituus: Salasanan tulisi olla vähintään 12 merkkiä pitkä. Pidempi on parempi, koska se tekee salasanan murtamisesta vaikeampaa.

  2. Monipuolisuus: Käytä salasanoissa erilaisia merkkejä, kuten isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä (esim. !, @, #, $, %, ^, &).

  3. Vältä yleisiä sanoja ja fraaseja: Vältä yksinkertaisia sanoja ja yleisiä fraaseja, kuten "password", "123456" tai "qwerty". Myös helposti arvattavat tiedot, kuten oma nimi, syntymäaika tai lemmikin nimi, kannattaa jättää pois.

  4. Satunnaisuus: Hyvä salasana on satunnainen, eikä se muodosta loogista kaavaa (esimerkiksi parittomat numerot). Salasanan tulisi olla mahdollisimman vaikea arvata.

  5. Salasanamanagerin käyttö: Salasanamanagerin avulla voit luoda ja tallentaa pitkiä, satunnaisia salasanoja turvallisesti, jolloin sinun ei tarvitse muistaa niitä itse.

Esimerkki hyvästä salasanasta voisi olla: `G7#fL2k@9Xr!zQ8`. Muista myös vaihtaa salasanasi säännöllisesti ja käyttää eri salasanoja eri palveluissa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?