Siirry pääsisältöön
Unohdin salasanani - mitä tehdä?
Päivitetty yli viikko sitten

Kirjautumistunnustesi unohtaminen on inhimillistä. Ei hätää!

Jos unohdit salasanasi, voit tilata salasanan nollauslinkin hyödyntämällä Velloosi lisättyä sähköpostiosoitetta.

Hyvä tietää: Vello voi auttaa sinua unohtuneen salasanan nollaamisessa. Korkean tietoturvan takaamiseksi, emme voi kuitenkaan auttaa unohtuneen käyttäjätunnuksesi (sähköpostiosoitteesi) nollaamisessa.

Salasanan nollaaminen ja uuden luonti

  1. Siirry Vello-tilillesi (osoite on muotoa vello.fi/yrityksesi-nimi)

  2. Avaa kirjautumisnäkymä Valinnat-valikosta

  3. Klikkaa "Unohditko salasanasi"

  4. Kirjoita sähköpostiosoite, jota käytät sisäänkirjautumiseen

  5. Kirjaudu sähköpostiisi ja seuraa sähköpostiviestissä olevia ohjeita salasanan vaihtamiseksi.

  6. Jos et saa sähköpostiviestiä 5 minuutin kuluessa, muistathan kurkata myös roskapostikansiosi.

Huomioi: Jos käytät sisäänkirjautumiseen Google- tai Microsoft-tunnuksiasi, etkä muista tämän tunnuksen salasanaa, et voi vaihtaa salasanaa Vellossa. Salasana tulee vaihtaa ko. palveluntarjoajan ohjeiden mukaisesti.

Vellossa salasanan vähimmäispituus on 12 merkkiä

Vellossa salasanan vähimmäispituus on 12 merkkiä.

Jos olet käyttänyt Velloa pidemmän aikaa ja käytössäsi on salasana, jonka pituus on alle 12 merkkiä, salasanaa vaihdettaessa käyttäjätunnuksellasi otetaan käyttöön salasanan 12 merkin minimipituus.

Hyvä salasana on tärkeä osa tietoturvaa

Hyvä salasana on tärkeä osa turvallista tietoturvakäytäntöä. Se suojaa henkilökohtaisia tietoja ja estää luvattoman pääsyn tilillesi tai laitteellesi.

  1. Pituus: Salasanan tulisi olla vähintään 12 merkkiä pitkä. Pidempi on parempi, koska se tekee salasanan murtamisesta vaikeampaa.

  2. Monipuolisuus: Käytä salasanoissa erilaisia merkkejä, kuten isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä (esim. !, @, #, $, %, ^, &).

  3. Vältä yleisiä sanoja ja fraaseja: Vältä yksinkertaisia sanoja ja yleisiä fraaseja, kuten "password", "123456" tai "qwerty". Myös helposti arvattavat tiedot, kuten oma nimi, syntymäaika tai lemmikin nimi, kannattaa jättää pois.

  4. Satunnaisuus: Hyvä salasana on satunnainen, eikä se muodosta loogista kaavaa (esimerkiksi parittomat numerot). Salasanan tulisi olla mahdollisimman vaikea arvata.

  5. Salasanamanagerin käyttö: Salasanamanagerin avulla voit luoda ja tallentaa pitkiä, satunnaisia salasanoja turvallisesti, jolloin sinun ei tarvitse muistaa niitä itse.

Esimerkki hyvästä salasanasta voisi olla: `G7#fL2k@9Xr!zQ8`. Muista myös vaihtaa salasanasi säännöllisesti ja käyttää eri salasanoja eri palveluissa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?