Kanta: Mitä keltainen avainkuvake tarkoittaa?
Päivitetty yli viikko sitten

Kun olet ottanut Kanta-potilasrekisterin käyttöösi, koneesi alanurkassa näkyy pieni avainkuvake. Tämä voi olla harmaa, keltainen tai vihreä.

Mitä vihreä avainkuvake merkitsee?

Vihreä avainkuvake merkitsee, että yhteys kortinlukijaan toimii ja kortti on lukijassa. Vihreä avainkuvake on mitä tarvitaan aina Kantaa käyttäessä.

Mitä vihreä avainkuvake merkitsee?

Keltainen avainkuvake merkitsee, että kortinlukija on päällä ja kiinni koneessa, mutta kone ei jostain syystä kykene lukemaan korttia tai kommunikoimaan kortinlukijan kanssa.

Mitä harmaa avainkuvake merkitsee?

Avainkuvake on harmaa esimerkiksi silloin, kun kortinlukija ei ole kiinnitetty koneeseen.

Mitä teen, jos avainkuvake on keltainen tai harmaa, kun yritän käyttää Kantaa?

Jos avainkuvake on keltainen tai harmaa silloin, kun yrität käyttää Kantaa eivät kirjaukset onnistu. Tämä johtuu yleensä siitä, että koneellasi on ongelmia saada yhteys kortinlukijaan.

Toimi näin:

  1. Varmista, että kortinlukijan johto on kunnolla kiinni koneessa (jos johto ei ole työnnetty kokonaan kiinni, kone ei saa yhteyttä lukijaan).

  2. Varmista, että kortti on samoin työnnetty kortinlukijaan kiinni koko matkan.

  3. Jos kortinlukija on kunnolla kiinni koneessa ja kortti lukijassa, mutta kuvake ei muutu vihreäksi, käynnistä kone uudestaan.

Ongelmat kirjautua Kantaan sisään voivat myös johtua keltaisesta tai harmaasta avainkuvakkeesta. Jos kirjautumisen kanssa on vaikeuksia tarkistathan, että kuvake on silloinkin vihreä.

Miten teen potilaskirjauksia Kanta-arkistoon Vellossa?

Voit löytää tarkemmat ohjeet Kanta kirjauksen tekemiseen tästä artikkelista: Miten teen potilaskirjauksia Kanta-arkistoon Vellossa?

Vastasiko tämä kysymykseesi?