Siirry pääsisältöön
Vahva tunnistautuminen (2FA) Vellossa
Päivitetty yli viikko sitten

Vahva tunnistautuminen, eli kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA), on keskeinen työkalu nykyaikaisen tietoturvan parantamisessa.

Hyvä tietää: Vaikka Vello ei suoraan tarjoa omaa vahvan tunnistautumisen työkalua, Vellossa vahva tunnistautuminen onnistuu kuitenkin hyödyntämällä kolmansien osapuolien tarjoamia kirjautumispalveluja, kuten Google-, Microsoft- ja Kanta-tunnistautumista.

Mikä on vahva tunnistautuminen?

Vahva tunnistautuminen lisää ylimääräisen suojakerroksen tavanomaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi. 2FA:n käyttöönotto edellyttää, että käyttäjä tunnistautuu kahdella eri tavalla:

  1. Jotakin, mitä käyttäjä tietää (esimerkiksi salasana tai PIN-koodi)

  2. Jotakin, mitä käyttäjällä on (esimerkiksi matkapuhelin, johon lähetetään kertakäyttökoodi)

Tämä tekee luvattoman pääsyn huomattavasti vaikeammaksi, vaikka joku olisi saanut käyttäjän salasanan haltuunsa.

Google-tunnukset + Vello

Google tarjoaa erittäin turvallisen vahvan tunnistautumisen ratkaisun, joka perustuu Googlen omaan tilin turvallisuusjärjestelmään. Vahva tunnistautuminen Velloon on mahdollista kirjautumalla Google-tunnuksilla:

  1. Valitse Google-kirjautuminen Vellon kirjautumissivulla

  2. Syötä Google-tilisi tunnukset

  3. Vahvista tunnistautuminen käyttämällä Googlen lähettämää kertakäyttökoodia tai hyväksymällä kirjautumisyrityksen Google Authenticator -sovelluksessa.

Google-kirjautuminen takaa, että tilisi on suojattu Googlen kehittyneillä tietoturvaominaisuuksilla.

Microsoft-tunnukset + Vello

Microsoft tarjoaa myös vahvan 2FA-ratkaisun osana Microsoft-tilin turvallisuusasetuksia. Tämän hyödyntäminen Vellossa tapahtuu seuraavasti.

  1. Valitse Microsoft-kirjautuminen Vellon kirjautumissivulla

  2. Kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi

  3. Vahvista tunnistautuminen Microsoft Authenticator -sovelluksella tai käyttämällä tekstiviestillä tai sähköpostilla saamaasi koodia.

Microsoft-kirjautuminen hyödyntää Microsoftin laajasti käytettyjä ja luotettuja tietoturvakäytäntöjä.

Kanta-tunnistautuminen

Kanta-tunnistautuminen on erityisen hyödyllinen niille, jotka käyttävät Velloa terveydenhuollon palveluissa.

Kanta-tunnistautuminen vastaa suojaukseltaan pankkitunnistautumista, sillä se tarjoaa vahvan ja luotettavan tunnistautumismenetelmän, joka noudattaa terveydenhuollon tietoturvavaatimuksia.

Hyvä tietää: Kanta-tunnistautumista ei ole mahdollista suoranaisesti käyttää sisäänkirjautuessa Velloon. Kanta-toimikorttia ja siihen liitettyä PIN-koodia hyödynnetään vahvana tunnisteena, kun käyttäjä tekee potilaskertomuksia Kanta-arkistoon Vellossa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?