Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatAsetuksetAjanvarausasetukset
Kalenterin tarkkuus (sykli) ja vaikutus ajanvarauksiin
Kalenterin tarkkuus (sykli) ja vaikutus ajanvarauksiin
Päivitetty yli viikko sitten

Kalenterin tarkkuus (syklit) on asetus, jolla voit asettaa varauskalenterisi tarkkuuden haluamaksesi. Tämä tarkoittaa, että kalenterisi voi "elää" esimerkiksi 15 minuutin pätkissä, jolloin kalenterissa näytetään seuraavat kellonajat:

 • tasatunti (esimerkiksi 10:00)

 • 15 min yli (esimerkiksi 10:15)

 • 30 min yli (esimerkiksi 10:30)

 • 45 min yli (esimerkiksi 10:45)

Tärkeää: Kalenterin tarkkuus (syklit) tulee asettaa lyhyimpään käyttämääsi palvelun tarkkuuteen, mukaan lukien valmisteluiden ja taukojen kestot. Toisin sanoen, jokaisen varattavan palvelun keston tulee olla jaollinen kalenterin tarkkuudella.

Esimerkki: Yrityksesi tarjoaa seuraavia palveluita: Hieronta 30 minuuttia, Hieronta 45 minuuttia ja Hieronta 60 minuuttia. Lyhyin käytettävä palvelun tarkkuus on 15 minuuttia ja jokaisen hieronnan kesto on jaollinen 15 minuutilla. Kalenterin tarkkuudeksi (sykliksi) tulee asettaa siis 15 minuuttia.

Esimerkki: Yrityksesi tarjoaa seuraavia palveluita: Hieronta 30 minuuttia, Hieronta 45 minuuttia ja Hieronta 60 minuuttia. Jokaisen palveluun on lisäksi määritelty automaattinen 10 minuutin tauko. Lyhyin käytettävä tarkkuus on 10 minuuttia, mutta Hieronta 45 minuuttia -palvelu ei ole jaollinen 10 minuutilla. Kaikki käytettävät kestot ovat jaollisiä 5 minuutilla. Kalenterin tarkkuudeksi (sykliksi) tulee asettaa siis 5 minuuttia.

Vaikutus kalenterin ulkonäköön

Kalenterin tarkkuus (syklit) vaikuttaa kalenterissa siihen, minkälaisena näet näkymän, ja mihin aikaan voit varata asiakkaallesi itse aikoja.

Alla esimerkki miltä 60 minuutin ja 5 minuutin syklit näyttävät kalenterissa:

Kalenterin tarkkuus (syklit) 60 minuuttia:

Kalenterin tarkkuus (syklit) 5 minuuttia:

Vaikutus ajanvaraukseen

Kalenterin tarkkuus (syklit) -asetus vaikuttaa kalenterin ulkonäön lisäksi myös:

 • mihin kellonaikoihin voit varata asiakkaillesi aikoja

 • mihin kellonaikoihin asiakkaasi voivat varata omatoimisesti aikoja

Mikäli Kalenterin tarkkuus (syklit) on asetettu esimerkiksi 60 minuuttiin, kaikki ajanvaraukset voivat alkaa vain tasatunnein. Jos asetettu tarkkuus on 5 min, voivat asiakkaasi varata aikoja tasalta, viittä yli, kymmentä yli jne.

Kalenterin tarkkuuden (syklin) vaihtaminen

Kalenterin tarkkuus (syklit) on asetettu oletuksena 15 minuuttiin (suositeltu). Tämä on yleisimmin käytetty palveluiden, varausten ja kalenterin tarkkuus.

Tarvittaessa voit vaihtaa kalenterin tarkkuuden (syklit):

 1. Kirjaudu Velloon sisälle pääkäyttäjänä

 2. Siirry kohtaan Valinnat → Asetukset

 3. Valitse Ajanvaraus-asetukset

 4. Siirry kohtaan Varauskalenterin perusasetukset

 5. Muuta Kalenterin tarkkuus (syklit) arvo haluamaksesi

Vastasiko tämä kysymykseesi?