Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatLahjakortitPelkkä lahjakorttikauppa käyttöön
Lahjakorttikaupan käyttäminen ilman ajanvarauskalenteria
Lahjakorttikaupan käyttäminen ilman ajanvarauskalenteria
Päivitetty yli viikko sitten

Digitaaliset lahjakortit ovat hyvä idea jokaiselle yritykselle. Asiakkaan on mahdollista ostaa digitaalinen lahjakortti vuorokauden ympäri, eikä tällainen lahjakortti joudu koskaan hukkaan.

Osa yrittäjistä aloittaakin digitaalisen siirtymän avaamalla ensin sähköisen lahjakorttikaupan, ja vasta myöhemmin sähköisen ajanvarauksen. Jotkin varausjärjestelmät eivät tarjoa lahjakortteja lainkaan, jolloin yrittäjän kannattaa hankkia lahjakorttikauppa muualta.

Lahjakorttikaupan saa myös ilman ajanvarauskalenteria

Terveydenhuoltoalan ohjelmistoratkaisut sisältävät useinmiten Ajanvarauskalenterin, Asiakas- ja potilasrekisterin, Maksuratkaisut sekä Lahjakortti- ja sarjakorttikaupan.

Voit kuitenkin halutessasi käyttää vain yhtä tai useampaa näistä, jos haluat. Ajanvarauskalenteria ei kaikissa ohjelmistoissa (kuten Vellossa) tarvitse käyttää, vaikka se palvelussa mukana tuleekin.​

Hyvä tietää: Vellossa voit myydä hoitokohtaisia lahjakortteja ja rahalahjakortteja sekä digitaalisia sarjakortteja myös ilman ajanvarauskalenteri-ominaisuutta.

vello-website-img-12-v3-1.5x

Lahjakorttikaupan avaaminen Vellossa

Ottaaksesi lahjakorttikaupan käyttöön Vellossa, toimithan näin:

 1. Aktivoi ensin maksamisen ratkaisut Vellossasi kohdassa Valinnat → Asetukset → Maksupalvelut ja laskutus. Jos maksamisen ratkaisut ovat Vello-tililläsi jo aktivoituna, voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

 2. Luo seuraavaksi lahjakortit, jotka haluat asettaa ostettavaksi. Tämä onnistuu kohdassa Valinnat → Asetukset → Lahjakortit.

 3. Jos käytät hoitokohtaisia lahja- tai sarjakortteja, sinun tulee lisätä vähintään yksi hoito kortin "tuotteeksi". Perusta tarvittaessa hoidot ensin kohdassa Valinnat → Asetukset → Palvelut ja ryhmätunnit.

 4. Osoite- ja yhteystietosi poimitaan lahjakorteille Toimipaikan asetuksista. Täydennäthän nämä kohdassa Valinnat → Asetukset → Toimipaikat.

 5. Kun kaikki on valmista varmistathan, että lahjakortit on asetettu "Ostettavissa"-tilaan, jotta ne tulevat näkyviin asiakkaillesi.

 6. Julkaise lopuksi vielä lahjakorttikauppasi asiakkaillesi: Lisää lahjakorttikauppasi osoite kotisivuillesi, Facebook-sivuillesi ja sähköpostisi allekirjoitukseen.

 7. Valmista!

Tiesitkö? Vellon lahjakorttikauppa on täysin kuukausimaksuton palvelu: Ei aloitusmaksua, ei kuukausimaksua tai muita kuluja. Toteutuneista lahjakorttiostoista vähennetään ainoastaan edullinen maksutapahtumakomissio.

Lahjakortti sopii useimmille yrityksille

Lahjakortti on nimensä mukaisesti kortti, joka annetaan yleensä eteenpäin lahjaksi. Eniten ostettu lahjakortti on sellainen, joka sisältää yhden hoitokerran tai yhden käynnin.

Lahjakorteissa iso rooli on kortin visuaalisuudella sekä mahdollisuudella kirjoittaa onnitteluviesti lahjakorttiin ja osoittaa lahjakortti saajan nimelle. Jos lahjan antaja tietää, minkä hoidon lahjan saaja haluaa, kortti voidaan ostaa suoraan tiettyyn hoitoon. Tällöin lahjakortti sisältää arvonlisäveron ja esimerkiksi yritysten on mahdollisuus ostaa lahjakortteja työntekijöilleen.

Lahjakortti voidaan ostaa myös eurosummaisena (rahalahjakortti). Rahalahjakortilla kortin haltija voi ostaa tuotteita ja palveluita sekä käyttää kortin useammassa erässä. Tällainen lahjakortti sopii saajalleen erinomaisesti varsinkin, jos lahjan antaja ei tiedä, mikä saajaa kiinnostaa.

Lahjakortit sopivat esimerkiksi

 • Hierojille

 • Kauneudenhoitoon

 • Terveydenhuoltoon

 • Elämyspalveluihin

 • Jäsenkorjaukseen

 • Osteopatiaan

 • Kiropraktiikkaan

 • Leikki- ja temppuareenoille

 • Matkailuun

 • Valokuvaukseen

 • Parturi-kampaamopalveluihin

Lahjakortit pitävät itse itsestään kirjaa

Nykyaikaisissa varausjärjestelmissä on usein sisäänrakennettu järjestelmä lahjakorttien myyntiin ja hallinnointiin.

Myitpä sitten digitaalisia lahjakortteja tai sarjakortteja tai molempia, järjestelmäsi osaa todennäköisesti pitää automaattisesti kirjaa, kuinka monta euroa tai käyntikertaa asiakkaan lahjakortilla on jäljellä. Parhaissa varausjärjestelmissä (kuten Vellossa) asiakas voi maksaa käyntinsä etukäteen lahjakortillaan, jolloin työntekijän ei tarvitse edes kirjata käyntikertoja manuaalisesti järjestelmään.

Digitaalinen lahjakortti on katoamaton: kortti tallentuu aina asiakkaan tietoihin, josta se on tarvittaessa löydettävissä milloin tahansa.

Vastasiko tämä kysymykseesi?