Siirry pääsisältöön
Kaikki kokoelmatLaskuttaminenHoitojen ja ajanvarausten laskuttaminen
Suorituksen kirjaaminen, kun lasku on lähetetty ulkoisesta laskutusohjelmasta
Suorituksen kirjaaminen, kun lasku on lähetetty ulkoisesta laskutusohjelmasta
Päivitetty yli viikko sitten

Käyttäessäsi ulkoista laskutusohjelmaa ja lähettäessäsi laskuja asiakkaillesi tämän ohjelman kautta, suorituksen kirjaaminen Vellossa voi aiheuttaa sekaannuksia erityisesti silloin, kun raportointi tapahtuu kahdessa eri järjestelmässä.

Suoritusten seuraaminen Vellossa on mahdollista, vaikka laskutus tapahtuisikin erillisessä laskutusohjelmassa.

Uuden maksutavan luominen, suorituksen kirjaamatta jättäminen tai siirtyminen Vellon laskutusominaisuuden käyttöön ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa säilyttämään järjestelmien selkeyden ja varmistamaan, että kirjanpito pysyy hallittuna.

Tapa 1: Uuden maksutavan luominen

Ensimmäinen vaihtoehto on luoda Velloon uusi maksutapa, esimerkiksi "Laskutettu toisessa ohjelmassa".

Tämä maksutapa valitaan silloin, kun varaus on jo laskutettu ja maksettu ulkoisen järjestelmän kautta.

Kun käytät tätä maksutapaa, suoritukset kirjautuvat Vellon myyntiraportteihin em. maksutapaviittauksella. Tarvittaessa voit tarvittaessa jättää nämä kirjaukset huomioimatta, kun myynnit viedään kirjanpitoon.

Hyvä tietää: Etuna tässä lähestymistavassa on, että Vellon "Odottaa maksua" -tilassa olevien rivien määrä pysyy hallinnassa, eikä järjestelmään jää tarpeettomia avoimia suorituksia.

Tapa 2: Suorituksen kirjaamatta jättäminen

Toinen vaihtoehto on jättää maksusuoritus kokonaan kirjaamatta Vellossa niissä tapauksissa, joissa lasku on hoidettu ulkoisen laskutusjärjestelmän kautta.

Tämä tarkoittaa, että kyseinen kirjaus ei nouse Vellon myyntiraporteille

Tässä tapauksessa Velloon jää "Odottaa maksua" -tilassa olevia rivejä, mikä voi ajan myötä hankaloittaa Vellon hallintaa.

Tämä ratkaisu sopii parhaiten tilanteisiin, joissa Vellon kautta maksetut ja ulkoisessa järjestelmässä hoidetut suoritukset ovat selkeästi erillään toisistaan, eikä Vellon raporttien tarkkuus ole kriittinen.

Tapa 3: Vellon laskutusominaisuuden käyttöönotto

Tiesitkö? Tämä ratkaisu poistaa tarpeen käyttää erillistä laskutusohjelmaa, ja kaikki myynnit ja suoritukset voidaan hallinnoida yhdessä järjestelmässä.

Laskutusominaisuuden käyttöönotto Vellossa helpottaa kirjanpidon ja raportoinnin hallintaa, koska kaikki tiedot ovat yhdessä paikassa.

Tämä vaihtoehto on erityisen hyödyllinen yrityksille, jotka haluavat keskittää toimintansa yhteen järjestelmään ja minimoida erillisten ohjelmistojen käytön.

Vastasiko tämä kysymykseesi?