Kaikki kokoelmat
Kanta-yhteys ja potilastietojärjestelmä
Käyttöönotto
Tietoturvasuunnitelman täyttäminen (Kanta-yhteys)
Tietoturvasuunnitelman täyttäminen (Kanta-yhteys)
Päivitetty yli viikko sitten

Tietoturvasuunnitelman laatiminen saattaa vaikuttaa työläältä ja paikoin myös turhan byrokraattiselta.

Ei kuitenkaan hätää - tietoturvasuunnitelman ensisijainen tarkoitus on varmistua siitä, että oleelliset seikat on teillä pohdittu valmiiksi ja tarvittaessa reagoitu ennakkoon.

Linkki: Löydät Vellon järjestelmätiedoilla esitäytetyn tietoturvasuunnitelmapohjan, Vellon järjestelmäkuvauksen ja muut liitteet em. dokumentin oheen osoitteesta https://www.vello.fi/fi/kanta-tietoturvasuunnitelma.

Yksinyrittäjäkin täyttää tietoturvasuunnitelman

Tietoturvasuunnitelman täyttäminen voi tuntua mutkikkaalta varsinkin, jos kyseessä on yksinyrittäjän yritys.

Tällöin useisiin kysymyksiin (esimerkiksi liittyen henkilöstön koulutussuunnitelmaan) voi olla vaikea tai jopa mahdoton vastata.

Näissä tilanteissa kysymykseen voi vastata, ettei aihe kosketa yksinyrittäjää.

Näin täytät tietorvasuunnitelman

  1. Mitään ei tarvitse väkisin keksiä, jos sellaista ei jo ole.

  2. Vastaukseksi riittää sekin, että jotain asiaa ei ole. Esimerkiksi, jos teillä ei ole tiettyä suunnitelmaa, tietoturvasuunnitelmassanne voidaan mainita, että sitä ei ole.

  3. Dokumentissa pyydettäessä tietoa esimerkiksi koulutuksista tai päivityksistä, niihin voidaan vastata miten asia on: Tarvittaessa.

  4. Miten toimitte ongelmatilanteissa? Vellon asiakastuki auttaa teitä aina ongelmatilanteissa. Moneen kohtaan pystytte tukeutumaan tällä ajatuksella.

  5. Tärkeimmät kohdat on jo täytetty puolestanne: tietojärjestelmät. Siellä on valmiiksi mainittu Vello ja Atostek ERA. Jos teillä ei ole näiden lisäksi muita tietojärjestelmiä, muuta ei tarvita.


Vastasiko tämä kysymykseesi?